Kemi

haster hjælp til kemi

16. december 2008 af iiidiot (Slettet)

hey

Jeg ved at Stærke syrer har høje KS-værdier, mens svage syrer har lave KS-værdier.

Men hvordan ved man at en syre en høj KS??? f.eks KSer høj hvis den er større end 10??? Eller om der er nogle tal der f.eks fortæller at hvis KS er større end 1 så er syren stærk eller hvis den er mindre end 1 så er det svar syre???????


 


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. januar 2009 af Vensa (Slettet)

pKs=-logKs

Stærk syre: pKs=0

Middelstærk syre: pKs=ca. 1- knap 4

Svag syre: pKs=ca. 4- ca.9,3

Meget svag syre: pKs=ca. 10- ca. 13,9

Yderst svag syre: pKs=14

:-)


Svar #2
31. januar 2009 af iiidiot (Slettet)

tak for det=D


Skriv et svar til: haster hjælp til kemi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.