Matematik

Differentialregning

17. december 2008 af XX91 (Slettet)

Nogen der kan hjælpe med en udledningsopgave??

for funktionen g(x)=x^-n (x ikke lig 0) er differentialkvotienten g'(xo)=-nx^-n-1 (x ikke lig 0)

Hvordan udledes formlen??


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. december 2008 af Sherwood (Slettet)

Der er nok tale om:

g(x)=x^(-n)

Differentialkvotienten udledes formegentlig gennem tretrinsreglen ligesom alle de andre diff-kvotienter. Jeg har ikke regnet det igennem, men det kan du jo selv kigge på.


Brugbart svar (1)

Svar #2
17. december 2008 af mathon

x-n = e-nln(x)

(x-n)' = (e-nln(x))' = e-nln(x) * (-nln(x)' = e-nln(x) * (-n/x) = -n*x-1*x-n = -n*x-n-1


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. december 2008 af School-Girl (Slettet)

Slettet

Svar #4
17. december 2008 af XX91 (Slettet)

Tusind tak for hjælpen.

Nu kan jeg se hvordan den laves :)

 


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.