Samfundsfag

Dansk Folkepartis magt

17. december 2008 af qlimaxx (Slettet)

Hej! Jeg mangler eksempler på hvordan DF har vredet armen om på regeringen, eller har opnået noget, som det ikke lykkedes socialdemokraterne, eller har sat K på plads.

Jeg skal bruge det til min diskussion om, om DF ville få mere indflydelse som medlem af regeringen, end de har nu.

På forhånd tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. december 2008 af Exupery (Slettet)

Jeg kan ikke lige komme med et eksempel, men der er mange, da DF som parlamentarisk grundlag får gennemført rigtig mange ting. Kig på integrationspolitikken eksempelsvis. Ældrechecken etc etc. DF ville ikke få mere indflydelse som medlem af regeringen, de har den indflydelse, de skal bruge. De holder sig fornuftigt væk fra den formelle magt, da dette kun ville give problemer. DF ønsker ikke minister-poster, det ville kunne gøre topmedlemmerne upopulære. Se på Birthe Rønn, tror du Pia Kjærsgaard er dum nok til at overtage den rolle? Nej, da. Hun holder sig fornuftigt i baggrunden og trækker trådene derfra. De får mere gennemført end socialdemokraterne, men det er nu ikke så meget igen. Ældrechecken er eksempelvis på så lidt, at det ikke rigtig er noget at tale om, men det er fint at gå frem i medierne på.


Svar #2
17. december 2008 af qlimaxx (Slettet)

Fantastisk respons :D tak!


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. december 2008 af casparado (Slettet)

Når Dansk Folkeparti får inflydelse så er der jo også et tradeofff imellem DF og regeringspartierne, det skal man altså ikke glemme. DF kan bare i sin rolle som siddende udenfor regeringen "brokke sig" over alt det som DF finder "idiotisk" som regeringen laver. Dermed kan de opfylde deres rolle som protestparti. Hvis du skal se hvor de har indflydelse så hvordan på finanslovene og hvordan DF får lov til at fordele krummerne


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. december 2008 af Erik Morsing (Slettet)

Man må ikke glemme, at det er regeringens politik, som DF støtter et langt stykke af vejen, så det er ikke DF, der skal have skylden for noget, man ikke bryder sig om. Det er i første række partiet Venstre, at man skal skyde på.


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. december 2008 af casparado (Slettet)

Ovenstående har jo ikke noget at gøre med om man er utilfreds med noget eller ej. Det handler om DFs indflydelse, og dermed DFs rolle som giver dem indflydelse fordi de har valgt den "protest" position som de har.


Brugbart svar (1)

Svar #6
18. december 2008 af Erik Morsing (Slettet)

#3

citat:

"DF kan bare i sin rolle som siddende udenfor regeringen "brokke sig" over alt det, som DF finder "idiotisk" som regeringen laver. Dermed kan de opfylde deres rolle som protestparti."

citat slut

Her er en masse negativt ladede ord og vendinger tydeligvis beregnet på at vække modvilje mod DF. For at slå det fast med syvtommersøn. DF er det bedste parti, vi nogensinde har haft i Folketinget. Det, du skriver, kræver nærmere definition. Hvad mener du med at brokke sig? Hvad forstår du ved idiotisk? Og hvor har du fået ordet protestparti fra? Det er elendig dansk, hvis man ikke understøtter sine ord og vendinger med forklaringer - her kan vi da tale om den rene patos. Når jeg siger, at DF er det bedste parti i Tinget, så skyldes det ikke mindst, at det har formået effektivt at stoppe den uhæmmede indvandringsbølge, man så under Nyrup-regeringen. Det er samtig et parti, der tænker på de svage i samfundet i modsætning til Venstre og De Konservative. Så på den måde er DF med til at trække lovene i den rigtige retning, så de bliver mere sociale. Så alt i alt, det er Venstre og Konservative, der fører landets politik, det er derfor dem, der har ansvaret for den og ikke DF.


Brugbart svar (0)

Svar #7
19. december 2008 af casparado (Slettet)

For det første kære Erik, så er de ord du fremhæver sat med anførselstegn, man kunne sagtens have nogle andre ord. De at de "brokker sig" betyder egenligt blot at de kritiserer, det at de kritisere noget som "idiotisk" betyder jo blot at de kritisere noget de ikke bryder sig om. Det at DF er et protest parti er et adjektiv du kan tilføje partiet pga. partiets rolle i det parlementariske spil. Det er ved at protestere og kritisere at de positionere sig ift. deres vælgere. Så fik vi det på plads ikke sandt? Der er ikke noget normativt i det som jeg har beskrevet, det er blot en mere dagligdags måde at formulere deres rolle i det parlamentariske spil.

Din personlige holdning er for mig uinteressant fordi jeg formidler blot den viden som jeg er ved at tilegne på mit studie. Men rent sagligt set så er DF altså ikke det parti i Folketinget som ligger længst til venstre på den gammel- og ny politiske skala.

Citat

"Så alt i alt, det er Venstre og Konservative, der fører landets politik, det er derfor dem, der har ansvaret for den og ikke DF"

Det er lige præcis det som du argumenterer her som viser deres postion i det taktiske spil. Ved at de ikke har ministerposter kan de positionere sig ved at frasige sig ansvaret og "brokke" sig. Selvom de rent faktisk udgør regeringens parlementariske grundlag. Noget er at langt de fleste partier i hele Folketinget i langt størstedelen af alle lovgivninger rent faktisk får indflydelse, sådan har det været i rigtig mange år.


Skriv et svar til: Dansk Folkepartis magt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.