Kemi

aktiverinsenerginen

17. december 2008 af klogeåge13 (Slettet)

Hej

Jeg skal bestemme aktiveringsenergien for en reaktion....jeg har afbilledet ln(t) hvor t er reaktionstiden ..som funktion af 1/T...dette giver i følge arrheniusligningen en ret linje, hvilket mit også gør...men hvordan finder man Ea for synes hvis jeg ganger med R, som er den molære gaskonstant at det giver et alt for lille et tal....

jeg har at fundet ud af at:  ln(t) = ln(konstant) + (Ea/R)*(1/T)

Er der nogle der kan hjælpe???


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. december 2008 af Da-ted (Slettet)

tænk på en ret linje: y=b+ax

y = ln(k)

b = ln(konstant)

a = (Ea/R)

x = 1/T

Så gang a med R og du får tallet... Bare sørg for at det er den "rigtige" konstant (den rigtige enhed - nok der den ligger begravet) 8.314472J·K−1·mol−1


Svar #2
17. december 2008 af klogeåge13 (Slettet)

Mit problem er at når jeg ganger a, som er 0.0001734 med 8,314 så bliver det 0,144 hvilket er meget lilleaf en arktiverings energi at være...


Svar #3
17. december 2008 af klogeåge13 (Slettet)

Det er ln(t) IKKE ln(k)


Brugbart svar (1)

Svar #4
17. december 2008 af Da-ted (Slettet)

hvor t=tiden?


Svar #5
17. december 2008 af klogeåge13 (Slettet)

Ja,.,,,


Brugbart svar (1)

Svar #6
17. december 2008 af mathon

k = Ae-Ea/RT

ln(k) = -(Ea/R)*(1/T) + ln(A)

der indgåe ikke noget med tid i formlen!!!


Brugbart svar (1)

Svar #7
17. december 2008 af mathon

indgåe  --->   indgår


Svar #8
17. december 2008 af klogeåge13 (Slettet)

neaj det er rigtig...men problemet er at jeg har gjort som jeg skulle som der stod på øvelsesvejledningen....for jeg er lidt itvivl om hvordan man finder k.

v = [S2O8^2-]*k' .......hvor k' =k*[I^1]^n

jeg har målt reaktionstiden(farveløs-->blå/sort) ved forskellige temperaturer

14oC -->602 sek.   25oC -->320 sek    42oC--> 103 sek.

Det er en blanding at 5,00mL o,1 M KI opløsning, 4,00mL 0,20 M Na2S2O3-opl, 3 mL vand, stivelse og 5mL  0,15M K2S2O8 opl. 


Svar #9
17. december 2008 af klogeåge13 (Slettet)

rettelse KI opl. har er en 1,00 M.opl.


Skriv et svar til: aktiverinsenerginen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.