Fysik

Vekselstrøm + Vektorer

17. december 2008 af zawter (Slettet)

Har fået til opgave at vise hvordan vektorer bruges i vekselstrøms teori, nogle der har forslag, ideer eller på anden måde kan hjælpe, jeg er nemlig hel loooooost :O


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. december 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: De kan benyttes i et såkaldt fasediagram.


Svar #2
17. december 2008 af zawter (Slettet)

#1 - Og et fasediagram er ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. december 2008 af Jerslev (Slettet)

#2: Et diagram over fasen i spændingen.


Svar #4
17. december 2008 af zawter (Slettet)

Jerslev fint du vil hjælpe, men fremover så giv dig tid til at hjælpe og svare ordenligt. Læg mærke til mit oprettedespørgsmål, jeg er LOST! Så det hjælper ikke du kommer ind og fovirre endnu mere, bare fordi du er ihh så klog.

Er der en anden der kan hjælpe på ordenlig vis?


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. december 2008 af mathon

du må sætte dig lidt ind i, hvad impedans er...


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. december 2008 af mathon

                                                                     vu = vZ*vi                   2D

roterende vektorer med en konstant faseforskel

Uφe = Zθ*Iφi

(projektionen af de roterende vektorer vu og vi på én af akserne giver de matematiske udtryk, du søger

fx

u(t) = U*sin(ωt+φo,e)

i(t) = I/sin(ωt+φo,i)

vZ = R+j(ωL-(1/ωC))

Z = (R2+(ωL-1/(ωC))2)0,5

θ = tan-1((ω2LC-1)/(RωC))


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. december 2008 af mathon

rettelse af subscript:

Uφe = Zθ*Iφi


Brugbart svar (0)

Svar #8
24. december 2008 af mathon

tastrettelse:

i(t) = I/sin(ωt+φoi)   →    i(t) = I*sin(ωt+φoi)


Skriv et svar til: Vekselstrøm + Vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.