Matematik

Integration

17. december 2008 af hedberg (Slettet)

Nogle, der lige hurtigt kan forklare, hvorfor:

∫1/(x(x+c))dx = ln(x/(x+c)) / c  ??


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. december 2008 af Erik Morsing (Slettet)

Det giver 1/c*(ln(x) - ln(x+c))


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. december 2008 af Erik Morsing (Slettet)

Hvis du sætter nævneren til (x+c/2)2, så kan du substituere t=x+c/2 <=> dt =dx, du får 1/(t + k),

hvor k = -c2/4.


Svar #3
18. december 2008 af hedberg (Slettet)

Er ikke sikker på, jeg forstår? :s


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. december 2008 af Erik Morsing (Slettet)

Det hænger sammn med, at du, hvis du blot substituerede x2-xc for t, så ville få dt=2(x-c)dx, og det kan du ikke bruge, du er nødt til at have noget med dx=kdt <=> dt=1/k*dx. Det er noget med integrationsteknikker, du har et polynomium i x i nævneren, nemlig x2+xc, så den er ikke lige til at gå til. Læs om integration af den type funktioner, må stå i din bog.


Skriv et svar til: Integration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.