Matematik

lineær 2. ordens diff. ligning

18. december 2008 af minimax (Slettet)

Jeg står med det sidste punkt i min opgave, men er virkelig gået død, måske nogen her kan give et input!

Jeg skal gøre rede for løsningerne til den homogene lineære differentialligning af 2. orden, både når a=0 og når a≠0.

Jeg har tidligere i opgaven arbejdet med y''+ay'+by=0, men kan ikke se om det er relateret dertil, eller om det er noget helt andet.

Anyone?


Brugbart svar (2)

Svar #1
18. december 2008 af mathon

y'' + 2(a/2)y' + by = 0

med den fuldstændige løsning:

                                    y = A*exp(-(a/2)t)*sin((b-(a2/4))0,5*t + φo)


Svar #2
18. december 2008 af minimax (Slettet)

Det giver jo ingen mening. Du definerer konstanterne i A? du har et led med, t + phi, for at ikke at glemme 2(a/2).

Det har jo ingen sammenhæng med løsningerne til den homogene lineære differentialligning af 2. orden, både når a=0 og når a≠0.?
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. december 2008 af mathon

når a = 0

y = A*sin((b)0,5*t + φo)


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. december 2008 af mathon

og

                                    A*sin(√b)*t+φo) = c1*cos(√(b)t) + c2*sin(√(b)t)

A = (c12+c22)0,5

tan(φo) = c2/c1

.....................................................

for detaljer
se
http://peecee.dk/upload/view/144319


Svar #5
19. december 2008 af minimax (Slettet)

Tusind tak! Du er en skat!


Skriv et svar til: lineær 2. ordens diff. ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.