Kemi

elektrolyse og masseberegning

21. december 2008 af seriøs (Slettet)

Ved elektrolyse af smeltet natriumchlorid dannes natrium og dichlor.

Jeg skal beregne massen af natrium  og derefter af dichlor som kan dannes ved elektrolyse af 500 g natriumchlorid.

2 NaCl (l)   --->    2 Na(I)    +     Cl2 (g)

2 mol                    2 mol               1 mol

58,443 g/mol   22,99 g/mol    35,453 g/mol

m (NaCl) = 500 g

n = m / M

n (NaCl) = 500 g / 58,443 g/mol = 8,5553 mol

Men hvad gør jeg her, når mængdeforholdet er det samme (der står 2 foran NaCl og Na ?

Kan mængdeforholdet så være der samme for NaCl og Na og 1:2 for Cl2 ?

 


Svar #1
21. december 2008 af seriøs (Slettet)

har fundet ud af det nu .. puha  ; P


Skriv et svar til: elektrolyse og masseberegning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.