Matematik

Uligheder og ligninger

28. oktober 2004 af Jennifer (Slettet)
Undskyld hvis disse uligheder har været spurgt til før. Jeg ikke ved hvilken bog de kommer fra, og jeg kan derfor ikke bruge søgefunktionen...


Er disse uligheder udregnet rigtigt?

(Jeg har ikke skrevet mellemregningerne idet de ville fylde aaaaalt for meget)

2x + 11
x

2x + 3,8 (
I denne er jeg meget i tvivl om det er
x (
x (> eller =) 2,5

3x + 4 (
x (

2(x + 3)
x

Ligning:

2(x + 3) > 1/2x - 7
x > 8 2/3


Tak for hjælpen!


Svar #1
28. oktober 2004 af Jennifer (Slettet)

Anyone?

Brugbart svar (0)

Svar #2
28. oktober 2004 af tante_toffee (Slettet)

den første ser rigtig ud

nummer to er temmelig forkert umiddelbart - jeg får 2,241.. (

nummer tre er ligeledes forkert - jeg får x (

den fjerde ser rigtig ud

og det gør den femte også

en anden gang må du meget gerne skrive alle dine udregninger - også selvom det fylder aaaaalt for meget!! - det er ret umuligt at sige, hvad du gør galt i fx nummer 4 og 5 - plus hvis du skriver udregningerne så er det væsentlig nemmere at kontrollere dine udregninger, og altså ret tidsbesparende... måske ville du så have fået svar før..

Svar #3
29. oktober 2004 af Jennifer (Slettet)

Okay... Her kommer udregningerne så:

2x + 11
2x + 11
2x + 11
x
Og den var rigtig?

2x + 3,8 (
3,8 (
6,5 (
x (
Og den var forkert... Hvad er galt?

3x + 4 (
3x + 4 3x + 4 (
x + 4 (
x (
Og den var også forkert....?

2(x + 3)
2x + 6
6
11
x
Og den er rigtig?

2(x + 3) > 1/2x - 7
2x + 6 > 1/2x - 7
1 1/2x + 6 > -7
1 1/2x > -13
x > 8 2/3
Og den er rigtig???
x > 8 2/3

Brugbart svar (0)

Svar #4
29. oktober 2004 af tante_toffee (Slettet)

har rettet dine udregninger (tak =D) og skrevet kommentarer...

2x + 11
2x + 11
2x + 11
x
dermed er den rigtig ja!

2x + 3,8 (
3,8 (
6,5 (
x (
så vidt jeg kan læse, står der: 6,5 (

3x + 4 (
3x + 4 (
5x + 4 (
5x (
x (
hvormed jeg får mit nævnte resultat

2(x + 3)
2x + 6
6
11
x
rigtig, ja

2(x + 3) > 1/2x - 7
2x + 6 > 1/2x - 7
1 1/2x + 6 > -7
1 1/2x > -13
x > 8 2/3
Og den er rigtig??? ja

spørg igen, hvis du ikke forstår kommentarerne, jeg vil i hvert fald gerne have forklaret fortegnsrodet =)

Brugbart svar (0)

Svar #5
30. oktober 2004 af TwoStates (Slettet)

#4
Den sidste er ikke rigtig.
Det skal være:
x > -26/3

Og til nr. 2 opgave, så giver 4,9x-2x heller ikke 2,6x, men 2,9x.
Og siger man:
6,5/2,9 så får man:
ca. 2,24138 - så det er muligt det er en afrunding ;)

Svar #6
30. oktober 2004 af Jennifer (Slettet)

MANGE TAK!!!!!!!!


#5-> Hvorfor skal 4'eren være
x > -26/3 ?

Er det fordi at x står på den 'forkerte' side og at <-tegnet skal vendes om til >-tegnet??

Brugbart svar (0)

Svar #7
30. oktober 2004 af TwoStates (Slettet)

#6
Sorry, havde lige overset noget. Det er rigtig nok det der var før - næsten da :D
Der skal være minus i stedet.
Så det bliver altså:
2(x + 3) > 1/2x - 7 =>
2x + 6 > 1/2x - 7 =>
1,5x > -13 =>
x > -13/1,5 = -8,66666667

Svar #8
30. oktober 2004 af Jennifer (Slettet)

#7

Har lige kigget på det igen...

Du siger at det er:
2(x + 3) > 1/2x - 7 =>
2x + 6 > 1/2x - 7 =>
1,5x > -13 =>
x > -13/1,5 = -8,66666667

MEN!

Står der ikke her i virkeligheden:
2(x + 3) > - 1/2x - 7 =>

Så regnestykket bliver:

2x + 6 > 1/2x - 7 =>
2,5x + 6 > - 7 =>
2,5x > -13 =>
x > 5,2 =

Oder was!?


Svar #9
30. oktober 2004 af Jennifer (Slettet)

Hov... -5,2!!!

Brugbart svar (0)

Svar #10
30. oktober 2004 af Cas_sen (Slettet)

Du siger at det er:
2(x + 3) > 1/2x - 7 =>
2x + 6 > 1/2x - 7 =>
1,5x > -13 =>
x > -13/1,5 = -8,66666667

er korrekt

Brugbart svar (0)

Svar #11
30. oktober 2004 af TwoStates (Slettet)

#8

Nej, for den hedder jo 2x på den ene side, og 0,5x på den anden. Og så flytter vi bare 0,5x over ved er trække det fra på begge sider, og så bliver det jo:
2x-0,5x hvilket er lig med 1,5x, såå ;)

Skriv et svar til: Uligheder og ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.