Matematik

Trekantsberegning

27. december 2008 af Peter Polle (Slettet)

Jeg er virkelig rusten ud i trekants-beregning, så jeg håber nogen kan få mig lidt i gang. Jeg mangler nogen trekantsberegningsformler til noget kodning, men det er dølme længe siden jeg har set på den slags..

1) Jeg har en retvinklet trekant, hvor en af kateterne er 38 cm og en anden er 3,5 cm. (Se illustrationen). Hvordan finder jeg den ene vinkel (markeret med rødt) ud fra dette?

2) Hvis vi siger at jeg kendte vinklen, men i stedet skulle finde længden (3,5), hvad gør jeg så?

 Illustration kan ses her: http://img72.imageshack.us/img72/3513/trekantox7.jpg

Håber i kan hjælpe ... på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. december 2008 af himsen (Slettet)

brug tangens


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. december 2008 af himsen (Slettet)

Tan = Modstående / Hosliggende


Svar #3
27. december 2008 af Peter Polle (Slettet)

Tjoeh, jeg er også selv nået frem til at jeg nok skal bruge det dersens tangens.

Tangens(3,5/38) = 0,0923666

Ser det rigtigt ud? Og skal jeg så blot "omforme" det til grader i stedet for radians?


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. december 2008 af himsen (Slettet)

#3

Ja :)


Svar #5
27. december 2008 af Peter Polle (Slettet)

Tak, der ser uhyre korrekt ud!

Men hvad nu hvis:

C = 90º (den retvinklede)
B = 5,262º
a = 3 cm

Kan man ud fra dette finde længden af b?
Illustration: http://img218.imageshack.us/img218/8505/trekantrq8.jpg


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. december 2008 af Danielras (Slettet)

tan(5.262) = b/3

Isoler b.


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. december 2008 af himsen (Slettet)

Til beregning af retvinklede trekanter, brug formlerne:

sin = modstående / hypo

cos = hosliggende / hypo

tan = modstående / hosliggende

Isoler i formlerne, hvis du ønsker at finde trekantens længder.


Svar #8
27. december 2008 af Peter Polle (Slettet)

Tak Daniel, hvis jeg forstår dig ret, så:

tan(B) = b/a
b = a*tan(B)
b = 3*tan(5,262)
b = 4,14898

Men formel.dk nåede frem til at b = 0,2763 ... hvor har jeg kvajet mig?


Brugbart svar (0)

Svar #9
27. december 2008 af himsen (Slettet)

tan(5.262)*3 = -4.897

tan(5.262deg)*3 = 2.27

5.262deg = 0.092 rad

tan(0.092)*3 = 0.27


Brugbart svar (0)

Svar #10
27. december 2008 af himsen (Slettet)

Skrivefejl:

tan(5.262deg)*3 = 0.27


Brugbart svar (0)

Svar #11
27. december 2008 af himsen (Slettet)

tastefejl igen,, jesus:

tan(0.092)*3 = 0.27 -> 0.092*3 = 0.27

sorry


Skriv et svar til: Trekantsberegning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.