Studievejledning

Overvejer nyt studium

30. december 2008 af soptj88 (Slettet)

Hej derude!

Jeg regner med at stoppe på Jura (3. semester AU) og læse noget helt andet Jeg har overvejet disse:

-Filosofi/idehistorie

-Litteraturhistorie/videnskab

-Religionsvidenskab

Igennem mit studie har jeg erfaret, at det er lysten der skal drive værket. Økonomi og jobmuligheder er begrænset, og det ved jeg godt, så bidrag ikke med dette. Men hvis der er nogle der kan hjælpe mig med, hvad pensum, undervisning etc. er indenfor nævnte påskønner jeg dette. Tak :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. december 2008 af Roman Garcia

Lige et enkelt spørgsmål. Hvorfor stopper du på jura??

Lige en oplysning. Du kan eventuelt afkorte din næste uddannelse, hvis du meritoverfører et år fra jura, hvis du er interesseret i dette.


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. december 2008 af klotte (Slettet)

Hvad er det der gør at du mister lysten ? manglende disiplin ? manglende interesse ? manglende evner ? manglende systematik ? manglende metode ? manglende fremtidsønske manglende ???????

Hvad er det der gør at du tror de tre forslag er bedre ?

Hvordan bruger du din tid ?

Spørger bare lige for at sikre at "nissen " ikke flytter med ?


Svar #3
30. december 2008 af soptj88 (Slettet)

RomanGarcia: Jeg mangler helt klart lysten. Ved ikke hvor meget der kan meritoverføres, det er måske mere ala studium generale.

Klotte: Tror ikke jeg mangler diciplin, systematik eller evne. Det er nok mere lyst og interesse. Jeg kan personligt ikke se mig selv, som Jurist eller Advokat el.lign. Fint, at der er nogle der kan. Jeg kan bare ikke. Synes ikke jeg er evne-svag når det gælder Jura. Alle mine karakterer ligger over middel, har dog ét syvtal fra 1.semester. Men du spurgte ikke om karakter. Der er nok en længere forklaring på, hvorfor nissen pludselig kommer op nu. Men han har været der før, men der blev jeg overtalt til at fortsætte. Jeg tror 'bare' at jeg søger nye udfordringer i et humanistisk fakultet!?

Men er der slet ingen der kan hjælpe mig med mit oprindelige spørgsmål?


Brugbart svar (1)

Svar #4
31. december 2008 af Roman Garcia

#3

De studieforslag, du har nævt, indeholder alle enten et sideår eller suppleringsår. I denne forbindelse kan du muligvis meritoverføre dine afsluttede fag fra Jura. Dette burde betyde, at du kan færdiggøre en ba. på 2 år. Normalt er fagene bygget således op, at man har to år på det oprindelige fag, man har valgt - f.eks. religionsvidenskab. Dernæst har man et år på en suppleringsuddannelse. Her  kunne du måske meritoverføre jura. Dette ville betyde, at du "hopper" et år over, og herved er dit år på jura ikke "ubrugeligt" i forhold til dit nye studie.

Det lyder ganske imponerende, hvis du kun har et 7-tal fra første semester, og resten er over. Taler vi her om 10-taller gennem hele første år - på nær dette ene 7-tal?? Hvad med familie-/arve og formue. De plejer at være skarpe.


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. januar 2009 af klotte (Slettet)

For mig lyder der som om du mangler intelektuelle udfordringer  og søger disse i de mere filosofiske fag  formfor de anvendte ?

Dette er muligvis en fejltolkning fra min side ? Men hvis det er tilfældet kan jeg godt forstå det - men mener at du lige skal overveje hvorfor "lysten til dette" dukker op lige nu ? Den med nissen- skriv gerne den længere forklaring til min mailbox- hvis du har lyst til at fortsætte dialogen der.

Måske er det også en overvejelse værd at tænke sig selv ud i virkeligheden igen ? Hvordan ser du dig selv som humanist i forhold til at være færdig ? Hvilke jobtyper kunne du trives med ? hvad er det der gør at dette vil være bedre ? hvad vil du mangle ?

Jeg vil understrege at jeg selv har snuset rundt i erkendelsesteori og de tre fag du nævner- men endte med at læse psykologi fordi de indeholdt elementer af alle disse.


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. januar 2009 af Drakonia (Slettet)

De 3 fag du nævner er alle brødløse. Som det er blevet nævnt af Roman, er det fornuftigt at meritoverføre dit første år på jura, særligt når du næsten kun har fået to-cifrede karakterer. Det er der ikke mange der får på første år på jura. Det er lidt en skam at du vil droppe jura uddannelsen, når nu du har fået en så fremragende start. Hvad med at færdiggøre grunddelen, og så tage nogle lidt "blødere" fag på overbygningen? Evt.. kan du også nøjes med at læse et år på en af de nævnte uddannelser, som en midlertidig løsning, før du vender tilbage til juraen.

Jeg har selv taget en bachelorgrad i filosofi, og må indrømme at jeg langt hen af vejen var glad for det. Imidlertidigt kan der efter et stykke tid godt indsnige sig en vis frustration med faget. Eftersom filosofien stiller en lang række grundlæggende spørgsmål vedrørende moral, religion, politik og videnskab, men sjældent er i stand til at svare på disse spørgsmål særligt tilfredsstillende. Et andet problem, er at faget er meget lidt praktisk anvendeligt, i modsætning til fx. jura. Det er et reflektions fag, der desværre ikke giver praktiske løsningsforslag, eller indøver konkrete metoder. Særligt det sidste, er noget man eftersøger når man nu engang skal ud på arbejdsmarkedet.

jeg vil derfor anbefale dig at du tager en pause fra juraen, hvis du er træt af faget, lige nu og her. Men lad være med at droppe det helt. Måske savner du blot lidt adspredelse i et generalist studium som filosofi/idehistorie. Ved at tage en pause, kan du muligvis mobilisere nogen kræfter til at færdiggøre juraen. Men tag i det mindste 4. semester med. Når først 2. år er gennemført bliver det hele meget sjovere og lettere.


Skriv et svar til: Overvejer nyt studium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.