Fysik

fysik - el-produktion - energikilder

04. januar 2009 af Maaanse (Slettet)

Hej alle!

Jeg er igang med min første fysik-rapport og jeg er blevet lidt tvivl omkring emnet: ENERGIKILDER?

På forhånd mange tak! :-)
maaanse


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. januar 2009 af mathon

                                             Eel = U*I*t       Joules Lov


Svar #2
04. januar 2009 af Maaanse (Slettet)

men hvad indebærer energikilder? er det bare det, eller??
kan du evt, forklare det lidt mere?.. med ord måske??:-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. januar 2009 af mathon

"energikilde" = hvor man skaffer sig energi fra

der, hvor et vandløb begynder sit løb, har man vandløbets kilde. Til en vandmølle kunne vandkilden levere energi.

Senere har mennesket via "tankens magt" forstået at skaffe sig energi fra fossile brændstoffer og atomkraft, som så også er blevet kaldt "energikilder" = "energiudspring" i overført betydning.


Svar #4
04. januar 2009 af Maaanse (Slettet)

okay, mange tak:-)
Det vil så sige at jeg skal fortælle om de forskellige energikilder, såsom: vandenergi, vindenergi, kerneenergi o.s.v??


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. januar 2009 af DennisDeH (Slettet)

Så ville man nok mere kalde det elektrisk produktion.

Hvad er det helt præcis du vil spørge om?


Svar #6
04. januar 2009 af Maaanse (Slettet)

Altså overemnet på fysik-rapporten er "el-profuktion" og så er der et emne der der er : Energikilder??
så vil jeg bare spørge hvad der menes med det??:-)


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. januar 2009 af DennisDeH (Slettet)

Så tror jeg nok der menes forskellige former man kan bruge til energiproduktion, som du siger i #4.


Svar #8
04. januar 2009 af Maaanse (Slettet)

okay, tusind tak:)
ved du noget om 3-faset vekselstrøm?


Brugbart svar (0)

Svar #9
04. januar 2009 af DennisDeH (Slettet)

Nej, det gør jeg ikke ;)

Ikke andet end at det har 3 faser og 400V.

Læs:

http://da.wikipedia.org/wiki/Vekselsp%C3%A6nding_(3-faset)


Svar #10
04. januar 2009 af Maaanse (Slettet)

øv, jaa, det er sådan set også det jeg ved;)
jeg har skimmet det, men jeg forstår det ikke rigtig..


Brugbart svar (0)

Svar #11
05. januar 2009 af mathon

se
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=622009


Skriv et svar til: fysik - el-produktion - energikilder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.