Matematik

ligning for plan ud fra to linjer

04. januar 2009 af vans (Slettet)

Hej

I vektorregning (i rummet), hvordan finder man så ligningen for den plan der indeholder to givne linjer parameterfremstilling?

Mange hilsner


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. januar 2009 af mathon

...hvis de to linjers retningsvektorer vr1 og vr2 IKKE er parallelle

gælder

1)   linjernes skæringspunkt i planen, α kaldes Po(xo,yo,zo)

2)   krydsproduktet vn =   vr1 x vr2 = [a,b,c] er normalvektor for planen α

3)   planen α's punkter kan beskrives som
     
      α: {P(x,y,z) ≠ Po| vn*vPoP = 0}
      hvoraf

      a(x-xo)+b(y-yo)+c(z-zo) = 0

      ax+by+cz+(-axo-byo-czo) = 0

                                               α: ax+by+cz+d = 0

      med d = -axo-byo-czo


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. januar 2009 af mathon

rettelse:

α: {P(x,y,z) ≠ Po| vn*vPoP = 0}   →   α: {P(x,y,z)| vn*vPoP = 0}


Skriv et svar til: ligning for plan ud fra to linjer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.