Matematik

Differentialregning

04. januar 2009 af CJN (Slettet)

Opgaven består i at benytte differntialregning til at argumentere for grafens forløb?

Hvordan gør jeg det? Grafen er et 3.grads polynomie...?


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. januar 2009 af DennisDeH (Slettet)

Hvordan lyder funktionen?

Du kan bruge differentialregningen til at bestemme hvornår du når minimum og maksimumspunkter, bestemme vendetangenter med (dobbelt differention) osv., det er vel det der menes med at argumentere?


Brugbart svar (1)

Svar #2
04. januar 2009 af mathon

f(x) = ax3 + bx2 + cx + d

f '(x) = (3a)x2 + (2b)x + c

dit solide kendskab til 2.gradsfunktioner kan nu benyttes til
funktionsanalyse af f(x) - som anvist i #1


Svar #3
04. januar 2009 af CJN (Slettet)

Tusind tak.. All I need too know :-)


Svar #4
04. januar 2009 af CJN (Slettet)

Funktionen lyder således.. Glemte jeg helt... :-)

f(x) = 1/3x3 - x2


Svar #5
04. januar 2009 af CJN (Slettet)

f1(x) = 1x2-x    ok?  Argumenter for grafens forløb?


Brugbart svar (1)

Svar #6
04. januar 2009 af mathon

                                         f '(x) = x2 - 2x


Svar #7
04. januar 2009 af CJN (Slettet)

Tak.. Hvad skal jeg så kigge på når dette skal bruges til at argumentere grafens forløb?


Brugbart svar (0)

Svar #8
04. januar 2009 af mathon

ekstrema kræver
f '(xo) = 0

1)  find ekstremasteder

2)  find monotoniintervaller

3)  bestem monotoniforhold

......


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.