Matematik

Opgave om barycentriske koordinater

06. januar 2009 af norbak (Slettet)

 Hej alle,

Jeg har en opgave omkring barycentriske koordinater.

Jeg har oplyst, at p0 = (1,0,0), p1 = (1,1,1), p2 = (0,2,0).

Her skal jeg så finde det barycentriske koordiat til p0. Kort sagt, hvordan findes det? :)

Tak på forhånd,

Kenneth


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Hvis OP kan skrives som en linearkombination af x og y sådan her OP = xOA+ yOB, altså hvis:

OP = OA + AP = OA +yAB = OA +y*(AO + OB) = (1-y)*OA + yOB så kalder man (x,y) for barycentriske koordinater.


Skriv et svar til: Opgave om barycentriske koordinater

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.