Matematik

bestem forskrift for f(x). Hjælp!

08. januar 2009 af bcch (Slettet)

hej, jeg sidder med en mat aflevering hvori der er en opgave hvor jeg er gået lidt i stå. jeg håber nogle vil hjælpe mig.

om en eksponentielt voksende funktion f(x) oplyses det at f(2)=1 og f(4)=9

bestem en forskrift for f(x)

jeg er helt blank. håber nogle vil hjælpe mig.


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. januar 2009 af ibibib (Slettet)

benyt dine sædvanlige formler


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. januar 2009 af NejTilSvampe

en eksponentiel funktion betegnes:  a^x * b   

(I) 1 = a^2 * b

(II) 9 = a^4 * b

du har 2 ligninger med 2 ubekendte.


Svar #3
08. januar 2009 af bcch (Slettet)

tak. men vil i være søde at hjælpe mig lidt i gang. da jeg har svært ved at gribe det an.


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. januar 2009 af richterklanen (Slettet)

(b*a4)/(b*a2) = 9/1


Svar #5
08. januar 2009 af bcch (Slettet)

tak og så går b ud med hinanden og hvad gør man så?


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. januar 2009 af ibibib (Slettet)

isolerer a.

a2 = 9....


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. marts 2010 af HTL (Slettet)

Hvad bliver forskriften så ?


Brugbart svar (0)

Svar #8
06. marts 2010 af jnl123

find b (nu hvor du har a), og så sætter du a og b ind i formlen:

a^x * b

:)


Brugbart svar (0)

Svar #9
27. januar 2011 af Rebækka (Slettet)

Seriøst, jeg sidder med den samme opgave og er helt lost!! ??

En der kan forklare det? ned i detaljer ville være dejligt?


Brugbart svar (0)

Svar #10
27. februar 2011 af guzbak

hjææææææælp ??????????

- - -

Angiv gerne om mit svar var brugbart, ved at trykke på "brugbart svar".

// Guzbak


Brugbart svar (0)

Svar #11
30. januar 2012 af Ullakristina (Slettet)

Det kan godt være, at jeg spørger dumt. 
Men hvordan finder man b? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #12
31. januar 2012 af NejTilSvampe

Hvis du kender a:

Reference: #2 -

(I):  1 = a^2 * b  => b = 1/a^2

eller 

(II):  9 = a^4 *b => b = 9 / a^4     -indsæt a i en af de to udtryk (I) eller (II), og du har b.


Brugbart svar (0)

Svar #13
31. januar 2012 af NejTilSvampe

Efter min erfaring, giver det klart den letteste forståelse af opgaven hvis i løser den som et ligningssystem som angivet i #2 - frem for at i bare slår formlen op i formelsamlingen (se #1).

Det er selvfølgelig tilladt, men det giver bare ikke den samme forståelse. - og i undgår spørgsmålet i #11 hvis i tænker i form af ligningssystemer.

I får desuden brug for ligningssystemer senere i jeres uddannelse selv i 3.g så i kan lige så godt lære det.


Skriv et svar til: bestem forskrift for f(x). Hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.