Matematik

ligning

08. januar 2009 af MigM (Slettet)

1 / ( x + 1 ) - 2 / ( x - 2 ) = 0

Nogen der kan hjælpe?. Fik - 1/2, men tror det er forkert da en makker fik -2


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. januar 2009 af dnadan (Slettet)

1 / ( x + 1 ) - 2 / ( x - 2 ) = 0

<=>

x-2-2*(x+1)=0

<=>

x-2-2x-2=-x=0 <=> x=-4


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. januar 2009 af mathon

1 / ( x + 1 ) - 2 / ( x - 2 ) = 0   x ≠ -1 og x ≠ 2

gang med (x+1)(x-2)

(x-2) - 2(x+1) = 0

x-2 - 2x - 2 = 0

-x - 4 = 0

                                                             x = -4


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. januar 2009 af dnadan (Slettet)

x-2-2x-2=-x=0 <=> x=-4

--> x-2-2-2x=0 <=>-x-4=0 <=> x=-4


Svar #4
08. januar 2009 af MigM (Slettet)

ej hvor kikset jeg skrev forkert...

1 / ( x + 1 ) - 2 / ( x + 2 ) = 0
 

Det var (x + 2)

Nu får jeg den til x = 0 .. er det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. januar 2009 af dnadan (Slettet)

 1/ ( x + 1 ) - 2 / ( x + 2 ) = 0

<=> gang igennem med (x+1)(x+2)

x+2-2*(x+1)=x+2-2x-2=-x=0

<=> x=0

Tjek:

1/ ( x + 1 ) - 2 / ( x + 2 ) = 0, hvor x=0:

1/ ( 0 + 1 ) - 2 / (0  + 2 ) = 1/1-2/2=1-1=0, heraf er x=0 en løsning til ligningen!


Svar #6
08. januar 2009 af MigM (Slettet)

tak !


Skriv et svar til: ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.