Kemi

Alkoholer

10. januar 2009 af smukkedivadiva (Slettet)

hey derude,

der er en opg jeg ikk helt kan regne. håbber I kan hjælpe.

2.

Benzin indeholder foorbindelser af typen CnH2+2, alkaner, som har mellem fem og ti carbonatomer pr. molekyle. Molekylet heptan, C7H16, lader vi repræsentere benzin i det følgende:

a. skriv reaktionsskemaer for den fuldstændige forbrænding af ethanol og benzin, repræsenteret ved heptan med formlen C7H16.

b. Ethanol har densiteten 0,789 g/mL. Beregn massen af den carbondioxid, der dannes ved fuldstændig forbrænding af 1 liter ethanol.

c. Heptan har desiteten 0,684 g/mL. Beregn massen af dencarbondioxid, der dannes ved fuldstændig forbrænding af 1 liter ethanol.

d. Kommenter resultaterne.

på forhånd taaak.


Svar #1
10. januar 2009 af smukkedivadiva (Slettet)

by the way:

Jeg glemte lige at skrive at opg. a har jeg fået til:

Heptan:

C7H16 + 11 O2 -----> 7 CO2 + H2O

Ethanol:

C2O5OH + 3 O2 ----> 2 CO2 + 3 H2O

er det rigtigt / kan det passe?


Svar #2
10. januar 2009 af smukkedivadiva (Slettet)

hovsa, en fejl i min tekst for oven:

CnH2+2     =    CnH2n+2


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. januar 2009 af Ramses I (Slettet)

Vi har følgende reaktioner:

C7H16 + 11 O2 -----> 7 CO2 + 8 H2O + Energi

CH3CH2OH + 3 O2 -----> 2 CO2 + 3 H2O + Energi

Så kan vi gå igang med at lave støkiometrisk beregning:

n = m/M og m= V*densitet og så skal vi bare huske molforholdet og ved ethanol er det 1:2 og for Heptan er det 1:7.

Ethanol:

(2*1000*0,789*44)/46,07 = 1507,1 g CO2

Heptan:

(7*1000*0,684*44)/100,21 = 2102,3 g CO2


Svar #4
10. januar 2009 af smukkedivadiva (Slettet)

# 3:

Jeg forstår ikke selve din beregning. Kunne det være muligt for dig, at skrive det mere trin for trin?..

- og vi har jo ikke V ?... eller er V = 1000 mL ?..


Svar #5
10. januar 2009 af smukkedivadiva (Slettet)

og hvor for du  de 44 fra ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. januar 2009 af Ramses I (Slettet)

jeps v = 1000 ml

44,01 g/mol CO2

46,07 g/mol ethanol

100,21 g/mol heptan

OK så tager vi den lige på begge sider:

CO2 og ethanol:

 Xg CO2/44,01 g/mol CO2 = (2molforhold * 1000ml * 0,789g/ml )/46,07 g/mol ethanol


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. januar 2009 af KarinaDK (Slettet)

Hvordan ser selve formlen, du bruger, ud? :)


Svar #8
11. januar 2009 af smukkedivadiva (Slettet)

ok... taak for hjælpen Ramses I


Brugbart svar (0)

Svar #9
12. januar 2009 af ultralyd (Slettet)

hvordan vil du kommentere resultaterne ?


Brugbart svar (0)

Svar #10
12. januar 2009 af mathon

alment:                  2CnH2n+2   +  (3n+1)O   →   (2n)CO2   +   (2n+2)H2O


Brugbart svar (0)

Svar #11
12. januar 2009 af KarinaDK (Slettet)

Hvad kan det være massen ved heptan er større end massen af ethanol. Er der nogle der kan foreklare det? Har det noget med densiteten at gøre?


Skriv et svar til: Alkoholer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.