Matematik

Omvendt proportionalitet

10. januar 2009 af Milleg (Slettet)

Håber jeg kan få lidt hjælp til denne opgave..

Trykket i atmosfæren, målt i atm, som en funktion P af højden h, målt i km, over
jordoverfladen er bestemt ved

Volumen af en idealgas er ved konstant temperatur omvendt proportional med trykket.

Jeg skal opskrive et regneudtryk for volumen V af en idealgas som funktion af højden h, når volumen ved jordoverfladen er 2 L.
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Jeg tror du missede selve funktionen. Prøv at skrive den ind igen.


Svar #2
10. januar 2009 af Milleg (Slettet)

Ja.. P=½^(h/5)


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Du skal bruge P=rho*g*h og P*V=nRT så du får V=(nRT)/(rho*g*h)


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. januar 2009 af mathon

p(h) = ......

p(h)*V(h) = po*Vo = (1 atm)*(2 L) = 2 atm*L

                                                     V(h) = (2 atm*L)/p(h)


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. januar 2009 af mathon

fx.
ved kvadratkomplettering af 2.gradsligning...


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. januar 2009 af mathon

sorry for #5
........

p(h) = (0,50,2)h = 0,870551h

                                        V(h) = (2 atm*L)/0,870551


Svar #7
10. januar 2009 af Milleg (Slettet)

Jeg tror ikke, jeg er helt med på det?


Brugbart svar (0)

Svar #8
10. januar 2009 af mathon

p(h) = ½h/5 = 0,5(1/5)h = 0,50,2h = (0,50,2)h = 0,870551h


Svar #9
10. januar 2009 af Milleg (Slettet)

Det er jeg med på nu :) Men ikke #4


Skriv et svar til: Omvendt proportionalitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.