Kemi

beregn af masse

11. januar 2009 af ultralyd (Slettet)

Heej

Nogle der kan hjælpe !!

Heptan har densitet 0,684 g/ml. beregn massen af carbondioxid, der dannes ved fuldstændig forbrænding af 1 liter ethanol


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. januar 2009 af Vensa (Slettet)

Det med heptanen har da ikke noget at gøre med forbrænding af ethanol??

Find densiteten og molarmassen for ethanol i en databog.

Hvis densiteten er målt i g/mL, så gang den med 1000 for at få massen af din ethanol.

Så finder du stofmængden ved formlen n=m/M.

Skriv reaktionsskemaet op og find stofmængdeforholdet mellem ethanol og carbondioxid. Så kan du finde stofmængden af carbondioxid.

Find så molarmassen af carbondioxid i databogen og bestem massen.

:-)


Brugbart svar (1)

Svar #2
11. januar 2009 af Arctan (Slettet)

C2H5OH(l) + 3O2(g) → 2CO2(g) + 3H2O(g)

mC2H5OH = 1000 cm3 · 0.789 g/cm3 = 789 g

MC2H5OH = 46.07 g/mol

Dvs.

nC2H5OH = (789 g)/(46.07 g/mol) = 0.017 mol

Forholdet mellem ethanol og CO2 er 1:2, så

nCO2 = 2·0.0171264842 mol = 0.034 mol

MCO2 = 44 g/mol

Dvs.

mCO2 = 0.034 mol · 44 g/mol = 1.5 g


Brugbart svar (1)

Svar #3
11. januar 2009 af Ramses I (Slettet)

Hmm.......der er noget galt! Bare lige en faktor 1000

789/46,07 = 17.12 mol -----> mCO2= 1,5 kg


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. januar 2009 af Arctan (Slettet)

#3.

Godt. Jeg er glad for at nogen checker mine udregninger så fejl bliver rettet. :-) Jeg må være kommet til at indtaste 0.789 i stedet for 789, da jeg skulle regne det ud på lommeregneren.


Skriv et svar til: beregn af masse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.