Matematik

Matematik A

11. januar 2009 af hejhej1111 (Slettet)

Jeg ville høre om der var nogen der havde tid til at hjælpe mig med nogle opgaver ??. please.


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. januar 2009 af UFO99 (Slettet)

kom med dem.


Svar #2
11. januar 2009 af hejhej1111 (Slettet)

q= (6x - 5y)(3x - 10y) - (2x + 7y)(9x + 4y) ?

r= (3x - 4y)(x+y) - (2y + x)(2x - 3y) - (4x - y)(y - x) ?

s= (4a + 3b)(2a - b) - (3a +2b)(3a - 2b) - a(2b - a) ?
 


Svar #3
11. januar 2009 af hejhej1111 (Slettet)

Man skal reducére ?


Svar #4
11. januar 2009 af hejhej1111 (Slettet)

Og vil du være sød at skrive mellemregningen også, så forstår jeg nemlig hvordan man laver dem.


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. januar 2009 af UFO99 (Slettet)

Du lavede en tråd med de samme regnestykker for te timer siden.


Svar #6
11. januar 2009 af hejhej1111 (Slettet)

Jamen har jeg ikke slettet den ? eller kan man ikke det ?


Svar #7
11. januar 2009 af hejhej1111 (Slettet)

Undskyld jeg er ny og troede den var blevet slettet eller at jeg var kommet til at slette den ?


Brugbart svar (0)

Svar #8
11. januar 2009 af UFO99 (Slettet)

Lad os se på det første stykke først. Det består af to led. Spot dem som det første. Alt det der står mellem "+" og "-" er et led.

Hver af de to led består af to paranteser der skal ganges sammen.

Det du skal gøre er, at tage et led af gangen og så gange paranteserne sammen som vist:

(a+b)(c+d) = ac + ad + bc + bd

Når du har gjort det for begge led er der sikkert noget der går ud med hinanden.


Svar #9
11. januar 2009 af hejhej1111 (Slettet)

Okay mange tak, kan du hjælpe mig med en anden opgave ?


Brugbart svar (0)

Svar #10
11. januar 2009 af UFO99 (Slettet)

måske, men kun hvis du skriver hvad den går ud på.


Svar #11
11. januar 2009 af hejhej1111 (Slettet)

altså der står " Opløs tæller og nævner i faktorer og forkort brøkerne " ?


Brugbart svar (0)

Svar #12
11. januar 2009 af UFO99 (Slettet)

Et eksempel:

forkort brøken 16/6

se at 16 = 2*8 og 6 = 2*3. Derfor er 16/6 = (2*8)/(2*3) = 8/3.


Svar #13
11. januar 2009 af hejhej1111 (Slettet)

ja forstår det godtt. men hvis vi tager det her eksempel :   b^2 - 2ab + 3b / 4b - 8a + 12 ?


Brugbart svar (0)

Svar #14
11. januar 2009 af UFO99 (Slettet)

Først skal jeg være sikker på om du mener

b^2 - 2ab + ( 3b / 4b ) - 8a + 12

som du skriver, eller om du mener

( b^2 - 2ab + 3b ) / ( 4b - 8a + 12 )


Svar #15
11. januar 2009 af hejhej1111 (Slettet)

sådan her :  ( b^2 - 2ab + 3b ) / ( 4b - 8a + 12 )


Brugbart svar (0)

Svar #16
11. januar 2009 af UFO99 (Slettet)

OK, først skal du lægge mærke til om der er noget der står i alle ledene, eller noget du kan dele alle ledene i enten tælleren eller nævneren med.

Når jeg skriver "noget" kan det enten være et tal eller en størrelse i form af at bogstav.

Du skal ikke blande tælleren og nævneren sammen, se på en af gangen.

Kan du få øje på noget?


Svar #17
11. januar 2009 af hejhej1111 (Slettet)

ja  B ?


Brugbart svar (0)

Svar #18
11. januar 2009 af UFO99 (Slettet)

Ok, så trækker vi b uden for en parantes, så der står

(b * (b - 2a + 3)) / ( 4b - 8a + 12 )

Bemærk, at vi har fjernet et b fra hvert led i tælleren, hvis du ganger b ind i den nye parantes kommer vi tilbage til start.

Nu skulle vi gerne have enten b til at stå i en parantes i nævneren (det under brøkstregen) eller (b-2a+3).

Da b ikke går igen i alle ledene i nævneren, gætter vi på at det er den lange parantes.

Kan du gennemskue hvad vi skal gange (b-2a+3) med for at få (4b - 8a +12)?


Svar #19
11. januar 2009 af hejhej1111 (Slettet)

ja 4 ?


Brugbart svar (0)

Svar #20
11. januar 2009 af UFO99 (Slettet)

Ok, dvs. at vi kan skrive brøken om til

(b * (b - 2a + 3))   /   ( 4 * (b - 2a + 3 ))

Nu står der (b - 2a + 3) i både tælleren og nævneren. Du har nu faktoriseret både tælleren og nævneren, og mangder derfor at forkorte brøken.

Kan du se hvad vi kan forkorte den til?


Forrige 1 2 Næste

Der er 27 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.