Matematik

differentialregning

12. januar 2009 af biqqu (Slettet)

Når man skal differentere en 3. gradsligning, bruges så denne formel?    f'(x) = 3axo2 + 2bxo+c


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. januar 2009 af freak_haha (Slettet)

ja


Svar #2
12. januar 2009 af biqqu (Slettet)

mange tak :)

Dvs., havde det været en 4.gradsligning skulle man bruge: f '(x) = 4axo3 +3axo2 + 2bxo+c
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. januar 2009 af NejTilSvampe

gennerelt kan du sige  :  f (x) = x^n  -->  f ' (x) = n*x^n-1 


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. januar 2009 af mathon

4.gradsligning:

f(x) = ax4 + bx3 + cx2 + dx + e

f '(x) = 4ax3 + 3bx2 + 2cx + d


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. januar 2009 af mathon

...men
forståelsen er god nok   :-)


Svar #6
13. januar 2009 af biqqu (Slettet)

#4 hvad står n for?

Tak mathon :)


Skriv et svar til: differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.