Matematik

Funktioner: Bestem a, så arealet af Ma er 32/2

12. januar 2009 af sira (Slettet)

Opgaven skal løses uden hjælpemidler

En familie af funktioner fa er givet ved fa(x) = a2 - x2.

For enhver værdi af a > 0 afgrænser grafen for fa og førsteaksen en punktmængde Ma, der har et areal.

Og jeg skal bestemme a, så arealet af Ma er 32/3.

Hjælp :-(


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. januar 2009 af Dynin (Slettet)

fa(x)=a2-x2=(a-x)(a+x) så nulpunkterne er ±a ... du skal finde a så


Svar #2
12. januar 2009 af sira (Slettet)

Hvad er #1 er det resultatet ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. januar 2009 af Dynin (Slettet)

#2 nej ... du skal regne på integralet ... så slut resultatet bliver a=...


Svar #4
12. januar 2009 af sira (Slettet)

Ja, men jeg må ikke bruge hjælpemidler


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. januar 2009 af Dynin (Slettet)

#4 det behøver du heller ikke a2-x2 er lige til at integrere .............

indsæt selv grænserne og reducer til at finde a


Svar #6
12. januar 2009 af sira (Slettet)

dvs. at jeg skriver der der står i #4 også hvor der er ... skal jeg skrive 1 1/3 • a3 som er resutatatet eller hvad?


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. januar 2009 af Dynin (Slettet)

#6 du skal regne videre ... nu har du fundet frem til at (4/3)a3=32/3 ... så a=...


Skriv et svar til: Funktioner: Bestem a, så arealet af Ma er 32/2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.