Matematik

HASTER PLZ HJÆLP:(

13. januar 2009 af Googles (Slettet)

Hej..

jeg har fået en mat. opg til imorgen , og har regnt lidt på den, men er usikker om den er rigtigt :(

opgaven lyder sådan :

Man skal finde højden af en pyramide.

højden er h.på et tidspunkt kaster pyramiden skyggen x=PQ og solhøjden er v. Senere på dagen er skyggen blevet længere, nemlig PR og solhøjden målt i R er w.

har tagnet et skitse (se figuen)  :)

1. sæt HP = z    , PQ= x   ,  QR=y. opskriv tanv i trekant AHQ (se figuren) og tanw i trekant AHR (se figuren), udtrykt ved x, y, z og h.

2. find i den første ligning z udtrykt ved h,x og tanv.

3. Isoler h og vi , at man får formlen:

h= (y*tanv*tanw)/(tanv-tanw)

 jeg vil være meget taknemlig hvis nogen prøver at hjælpe mig, jeg har lavet det men er ikke sikker om det passer :(


Svar #1
13. januar 2009 af Googles (Slettet)

OPS figuren er her 

Vedhæftet fil:fig..docx

Svar #2
13. januar 2009 af Googles (Slettet)

OPS sorry...

Punkt 3 er i virkeligheden  punkt 4 , kom til at skrive forkert:(

den rigtige punkt 3 er :' Isoler i den anden ligning h og indsæt udtrykket for z fra pkt 2. '


Skriv et svar til: HASTER PLZ HJÆLP:(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.