Matematik

En nem ligning

14. januar 2009 af sevgi07 (Slettet)

Hej alle

2x5 + 2x = 0

Hvordan er det nu??


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. januar 2009 af Daniel TA (Slettet)

2x5+2x=0

<=>

2x5=-2x

<=>

x4=-1

<=>

x=(-1)1/4


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. januar 2009 af Danielras (Slettet)

Husk løsningen x = 0 (som er den eneste reelle løsning).


Svar #3
14. januar 2009 af sevgi07 (Slettet)

Det sku gerne give nul, da det står i facit ....


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. januar 2009 af Danielras (Slettet)

Gør det som sagt også. Benyt evt. nulreglen, og start med at faktorisere den:

2x^5 + 2x = 2x(x^4 + 1) = 0

-->

2x = 0

eller

x^4 + 1 = 0

Den første har så løsningen x = 0, mens den anden ikke har nogle reelle løsninger.


Svar #5
14. januar 2009 af sevgi07 (Slettet)

taak for hjælpen!


Skriv et svar til: En nem ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.