Fysik

Hvad er højden?? :-S

14. januar 2009 af Biochem (Slettet)

Vi lavede for et par dage siden et forsøg, det frie fald, med det formål at bestemme vrærdien for g samt vise at

s=(1/2)·g·t2 og v=g·t samt Ekin+Epot=konstant

Jeg har følgende måleresultater:

http://peecee.dk/upload/view/149508/full 

Bemærk: ?'tegnet repræsentere symbolet Δ

Hordan finder jeg højden? Er det ikke strækningslut - strækning1 = højden til første måling


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. januar 2009 af peter lind

Sandsynligvis; men det er afhængig af forsøgsopstillingen og præcis hvad du har målt.


Svar #2
14. januar 2009 af Biochem (Slettet)

Uha! :-( Skal helst være sikker, da det skal afleveres i morgen! :-(


Svar #3
14. januar 2009 af Biochem (Slettet)

Forsøget, meget kort:

Den omtalte timerstrimmel føres gennem timeren, hvorefter loddet fastgøres til strimlen. Til slut trækkes der tilbage således, at loddet hænger så højt som muligt. Forsøget igangsættes, idet der tændes for spændingskilden og timerstrimlen slippes.


Eftersom frekvensen i lysnettet er på 50 Hz vil dette medføre, at elektromagneten vil skifte pol 100 gange i sekundet.
 


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. januar 2009 af mathon

hvis timerstrimlen inddeles i nummerede prikmellem á 10, begyndende med den tydelige startprik
med efterfølgende tæt opklæbning fra samme bundniveau af de udklippede mindre strimler i nummmerorden

vil
et trappetrins højde målt i cm være lig med accelerationen i m/s²


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. januar 2009 af Alloo (Slettet)

Vi indelte strimlen i stykker hver bestyende af 5 prikker...

Endvidere er det sådan at såfremt jeg siger sslut-s=h

Så får jeg rent faktisk at Epot+Ekin=konstant? Så det må vel passe at højden er givet ved: sslut-s=h??


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. januar 2009 af mathon

i det følgende tales om to nabodelstrimler med nr. n og n+1, hver klippet med nøjagtig 10 prikmellemrum:

strimmel nr. n har længden a cm
strimmel nr. n+1 har længden b cm
trappetrinnets højde = (b-a) cm

1/10 sekund betragtes som et infinitesimalt tidsrum:

hastigheden i n'te tiendedel sek. (a cm)/(1/10 s) = 10a cm/s
hastigheden i (n+1)'te tiendedel sek. (b cm)/(1/10 s) = 10b cm/s

hastighedsændringen, Δv,  er foregået på 1/10 s

a = Δv/Δt = ((10b - 10a) cm/s)/(1/10 s) = (100b - 100a) cm/s² = (b-a)* (100cm)/s² = (b-a) m/s²


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. januar 2009 af peter lind

Højden er længden fra startpunktet til slutpunktet. Startpunktet vil være den første prik og den vil normalt være en mere udtværet prik, fordi der er foretaget flere anslag der.


Skriv et svar til: Hvad er højden?? :-S

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.