Matematik

to ligninger med to ubekendte.

14. januar 2009 af Jeg-er-en-argurk (Slettet)

Hej :)
Jeg er igang med nogle opgaver, hvori jeg nu skal løse højden ud fra en metode. I metoden skal jeg bruge to ligninger med to ubekendte, men på et punkt kan jeg ikke se, hvordan mellemregningen kan være negativ.

Jeg vedhæfter lige dokumentet, så i kan se, hvad jeg taler om.


Det er femte mellemregning jeg ikke forstår, som Mathcad skrev...

C:\Users\SD\Desktop\Metode 4.docx

Vedhæftet fil: Metode 4.docx

Svar #1
14. januar 2009 af Jeg-er-en-argurk (Slettet)

dvs. sidste udregning...


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. januar 2009 af Dynin (Slettet)

Der bør stå

linie 3: tan(15 °)*(x+15) = h

linie 4: tan(18)*x = tan(15 °)*(x+15)

linie 5: linie 4 løses der for x: x=15*tan(15)/(tan(18)-tan(15))


Svar #3
15. januar 2009 af Jeg-er-en-argurk (Slettet)

Jamen, hvad er det, man gør fra linje 3 og 4 helt til linje fem? Det forstår jeg ikke.. Og x burde da forsvinde?


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. januar 2009 af Dynin (Slettet)

#3 som du har regnet

tan(18)*x = tan(15)*(x+15) ⇒ tan(18)*x = tan(15)*x+tan(15)*15 ⇒ x*tan(18)*x-tan(15)*x=15*tan(15) ⇒ x=15*tan(15)/( tan(18)-tan(15) )

Hvis du vil have x til at "forsvinde" og udtrykke h direkte så skal du regne således:

1. h=tan(18)*x dvs. x=h/tan(18) dette indsættes i linie 3


Svar #5
15. januar 2009 af Jeg-er-en-argurk (Slettet)

Jamen, jeg skulle jo udregne x og h ?

Først x, også skal jeg udregne h ved hjælp af x?


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. januar 2009 af Dynin (Slettet)

#5 en formel for x har du selv fundet ikke? den står i din fil og det er den værdi du har angivet

.... derefter kan du bestemme h ved linie 1 i din fil ...


Svar #7
15. januar 2009 af Jeg-er-en-argurk (Slettet)

Jamen, hvad er det så du har skrevet i 2?
Nu er jeg helt forvirret :/..

Ja, jeg er godt klar over, jeg kan finde h ved hjælp af x, men jeg forstår ik hvordan jeg kan udregne x.


Brugbart svar (0)

Svar #8
15. januar 2009 af Dynin (Slettet)

hvad er det i #2 du ikke forstår???


Brugbart svar (0)

Svar #9
15. januar 2009 af Dynin (Slettet)

.... prøv at genlæse første del af #4


Svar #10
15. januar 2009 af Jeg-er-en-argurk (Slettet)

Hov jeg så ikke starten af 4.. Det er min fejl...  Tror, jeg er med nu..

Du skla virkelig ha tak for hjælpen og fordi du er så tålmodig.


Skriv et svar til: to ligninger med to ubekendte.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.