Fysik

mekanik, haster opgave B

14. januar 2009 af FO/DK (Slettet)

en række eksperimenter gennemføres med kugler, hver med radius 8,42 og masse 5 kg..

A) beregn kuglernes densitet. = 1,99961g*cm^-3

har selv løst den..

B) en af kuglerne falder frit fra et 56,5m højt tårn.
 
hvor stor ville kuglens faldtid være, hvis der ikke var luftmodstand?
hvilken fart ville kuglen have, umiddelbart før den rammer jorden, hvis der ikke var luftmodstand?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Tiden finder du af S=1/2*g*t2 ´>=> t = √(2S/g). Når du har fundet tiden, så bruger du v = g*t, hvor g = 9.82 m/s2


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. januar 2009 af mathon

uden luftmodstand:

Emek = ½*m*v² + m*g*h = ½*m*V² = m*g*H

hvoraf
½*m*V² = m*g*H     som ved division med v
giver

½*V² = g*H

                                                                V = (2g*H)½
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. januar 2009 af mathon

tastfejl
som ved division med v   →   som ved division med m


Skriv et svar til: mekanik, haster opgave B

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.