Matematik

En trekant har sidelængde ..

15. januar 2009 af LarsAK (Slettet)

1,x og y. det oplyses, at trekantens omkreds er 10, og at x > y.

A) bestem x, når det oplyses at trekanten er retvinklet.

altså jeg ved hvad jeg skal gøre men er bare ikke verdensmester i det så har brug for lidt hjælp.

man skal altså opstille 2 ligninger med 2 ubekendte, den ene er; 10=1+x+y. og den anden er pythagoras udtrykt med x^2=y^2+1^2 og så med en flot kvadratrod henover..det er så her jeg går i stå da jeg ikke er den skarpeste kniv i skuffen til 2 ligninger med 2 ubekendte..

pfh. mange tak!


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. januar 2009 af ibibib (Slettet)

10=1+x+y <=> y=9-x.

x2 = (9-x)2+12

x2 = 81+ x2 - 18x +1

osv


Skriv et svar til: En trekant har sidelængde ..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.