Matematik

Differentialregning ?!.

15. januar 2009 af Mastellaista (Slettet)

Har fået et opgavesæt vedr. differentialregning, hvori jeg skal bestemme f '(x) for to følgende funktioner samt f '(1):

f1(x) = 5x4 - 9x3 + 4

f2(x) = -2x3 + 6/x - 3x

Har aldrig været stærk inden for diff. regning, så vil virkelig være taknemlig for noget hjælp til fremgangsmåde og udregning. På forhånd, tak.. :-)

NB! Læg mærke til, at de to ovennævnte opgaver er seperate, og derfor skal udregnes hver især.


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. januar 2009 af Daniel TA (Slettet)

Du skal benytte at: (xa)' = a*xa-1

Prøv det. Og husk at en konstant differentieret giver 0


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Prøv lige om ikke du kan finde de regler, der skal bruges her først, skriv 6/x som 6*x-1


Svar #3
15. januar 2009 af Mastellaista (Slettet)

Jeg formoder, at du mener reglerne for differentialkvotienter, Erik? Så er de i hvert fald her:

(f+g) ' (x0) = f ' (x0) + g ' (x0)

(f-g) ' (x0) = f ' (x0) - g ' (x0)
 

(fg) ' (x0) = f ' (x0) g(x0) + f(x0) g ' (x0)
 

(f / g) ' (x0) = f ' (x0) g(x0) - f(x0) g ' (x0) / g(x0)2

(kg) ' (x0) = k * g ' (x0)


Svar #4
15. januar 2009 af Mastellaista (Slettet)

#1

Okay, det vil jeg prøve at gøre...


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Nej jeg mener, at de addender, der er på venstresiden af 1) skal du differentiere hver for sig, du har jo ikke nogen funktion g her


Svar #6
18. januar 2009 af Mastellaista (Slettet)

Så når jeg differentierer opgave 1:

f1(x) = 5x4 - 9x3 + 4

Får jeg så:

f1'(x) = 5 * 4x3 - 9 * 3x2 + 0

Er dette rigtigt, og i så fald, er opgaven så løst fuldt ud nu ?...


Svar #7
18. januar 2009 af Mastellaista (Slettet)

f2(x) = -2x3 + 6/x - 3x

får jeg til:

f2'(x) = -2 * 3x+ 6 * x -1 - 3

Her er jeg dog meget usikker på det fremkomne resultat.


Brugbart svar (0)

Svar #8
18. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Nr.2 giver -6x2 - 6x--2 -3


Svar #9
18. januar 2009 af Mastellaista (Slettet)

Okay, tak for det..men hvorfor er det (--2) ? bør minus og minus ikke at give plus/positiv ?

så har jeg også endnu en, men her skal man regne med to brøkere ?!:

f3x = 3x7 + 6x / x2 - 4x2 / x5

her er mit bud: f3'(x) = 3 * 7x6 + 6 * 2x--2 - 4 * 2x--2 * 4x3

jeg fatter især ikke det med, hvordan brøker differentieres..


Brugbart svar (0)

Svar #10
18. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

det er ikke min skyld, at programmet skrive minus to gange, det har jeg være ude for før


Svar #11
18. januar 2009 af Mastellaista (Slettet)

Nå okay, du bruger mathcad, Erik.. men er det så bare 2x2 ellr 2x-2


Brugbart svar (0)

Svar #12
18. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

ja jeg bruger Mathcad, jeg sætter lige en meddelelse ind til din mail


Skriv et svar til: Differentialregning ?!.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.