Matematik

Retvinklet trekant

15. januar 2009 af Oribest (Slettet)

opgaven lyder: I en retvinklet trekant er en længste katete 3 gange så lang som den korteste katete, og hypotenuen er 3 enheder længere end den korteste katete

Bestem længden af den korteste katete.


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Du får x2+9x^2=(x+3)2 find x


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. januar 2009 af pharnax (Slettet)

Uddybelse af Eriks svar (en kortsigtet løsning der ikke giver nogen forklaring på noget som helst):

Hvis a er længden på den korteste katete og b er længden på den længste katete, lad så c være længden af hypotenusen (de normale benævnelser):

Den længste katete er 3 gange så lang som den korteste så b = 3a.

Hypotenusen er 3 enheder længere end den korteste katete så c = a+3

Ifølge Pythagoras: a^2 + (3a)^2 = (a+3)^2


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

#2

Det var meningen, at han selv skulle tænke over, hvordan jeg kom frem til det.


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. januar 2009 af pharnax (Slettet)

Det var bestemt ikke ment som et angreb på dit svar, der i den henseende er fyldestgørende, jeg undskylder hvis mit svar virkede nedladende. Jeg fik blot det indtryk at Oribest var helt på bar bund her, og jeg er af den opfattelse at et nogenlunde uddybet svar vil hjælpe ham til at se sammenhængen, og dermed forebygge fremtidige spørgsmål omkring samme emne fra hans side.  


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

ja ok, det kunne måske og være godt med et mere uddybende svart, jeg har bare alt for travlt, får omkring 300 mails om dagen


Skriv et svar til: Retvinklet trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.