Matematik

Har virkelig brug for hjælp!

16. januar 2009 af dienerd (Slettet)

Hej alle i gode mennesker....

Jeg vil hører om nogen af jer, gidere hjælpe med 2 matematik opgaver?

1. 7x+3=4(x+2)-2

2. x(x-5x+3)=0


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. januar 2009 af Pettson

I begge opgaver kan du med fordel starte med at "gange ind i parentesen", så du kan fjerne parenteserne (altså gange (x+2) med 4 og gange (x-5x+3) med x)


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. januar 2009 af Simon2 (Slettet)

1. 7x+3=4(x+2)-2  ⇔  7x+3=4x+8-2  ⇔  3x+3=6  ⇔  3x=3  ⇔  x=1

2. x(x-5x+3)=0  ⇔  x2-5x2+3x=0  ⇔  -4x2+3x=0

d=b2-4ac  ⇔  d=32-4•(-4)•0  ⇔  d=9-0  ⇔  d=9

Siden d>0 er der 2 løsninger

x1 = (-b +√d)/2a

x2 = (-b - √d)/2a

Så må du selv regne resten ;)


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. januar 2009 af molema (Slettet)

Jeg kan ikke rigtig forstå måden du regner opgave 2 på ? , :D


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. januar 2009 af richterklanen (Slettet)

x(x-5x+3) = x(-4x+3). Brug nulreglen.


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. januar 2009 af Simon2 (Slettet)

Så lad gå da :)



Brugbart svar (0)

Svar #6
17. januar 2009 af molema (Slettet)

hmmmmmm, har kigget på nulreglen, men kan stadig ikke helt finde ud af det?:(


Brugbart svar (0)

Svar #7
17. januar 2009 af mathon

x(x-5x+3) = x(-4x+3) = -4x(x-(3/4)) = 0


Brugbart svar (0)

Svar #8
18. januar 2009 af molema (Slettet)

hmmm så altså svaret er? jeg er helt forvirret nu , :(:( sorry , men kan stadig ikke helt forstå det , sorryy ..

??


Skriv et svar til: Har virkelig brug for hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.