Kemi

Indstlling af NaOH + mængdeberegninger

17. januar 2009 af 9200 (Slettet)

Jeg har lavet forsøget indstilling af NaOH. Har brug for at der er nogen der retter og hjælper.

Masse af C8H4O4HK (g) = 0,401

Tilsat volumen af NaOH (mL) = 22,24 mL = 0,02224 L

Har fået n(NaOH) = 0,0883 vha. c=n/v

1: Beregn stofmængden af den afvejede kaliumhydrogenphthalat.

- C8H4O4HK = M = 204,2236
stofmængden:
n= m/M --> 0,401/204,2236 = 0,001963534 g/mol ??????


3. Hvor stor en stofmængden af hydroxidioner findes i opløsningen?
Molforholdet mellem hydroxid og kaliumhydrogenphtalat er 1:1 må der findes den samme stofmængde OH- som hydrogenphtalat. (0,001963534) ????????
OH-(aq) + C8H4O4H-(aq) --> C8H4O42-(aq) + H2O(l)
 

4. Hvad er den molære koncentration af natriumhydroxid i opløsningen?
0,02224 L NaOH
C = n*v 

0,1 * 0,02224 = 0,002224 mol/g ????
 

Hvad sker der ved resultatet hvis:
a) kaliumhydrogenphthalat opløses i mere vand end 20 mL

- Det vil ikke betyde noget for vores forsøg, fordi......????

b) natriumhydroxid opløsningen hældes i en fugtig burette.

- Der vil måske komme bobler så volumen af NaOH blev mindre....og ?????
 

c) farveomslaget opdages for sent
- Så vil der være tilsat for meget NaOH og....????


d) man skvulper med den færdigtitrerede opløsning indtil omslag til farveløs igen
- Bliver opløsningen farveløs vil det sige at en del CO2 er blevet tilsat og .........?
 


Svar #1
17. januar 2009 af 9200 (Slettet)

NOGEN???


Skriv et svar til: Indstlling af NaOH + mængdeberegninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.