Matematik

Forkortelse af brøk

18. januar 2009 af mathi4293 (Slettet)

Forkort brøken. hint sæt uden for parentes.

(x^2- xy)/(xy-y^2 ) = x2 – y2 - 1

Nogen der ved om det er rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. januar 2009 af ibibib (Slettet)

Det er det ikke.

Sæt x udenfor en parentes i tælleren og sæt y udenfor en parentes i nævneren.


Svar #2
18. januar 2009 af mathi4293 (Slettet)

x/y 


Svar #3
18. januar 2009 af mathi4293 (Slettet)

sådan?


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. januar 2009 af dnadan (Slettet)

(x^2- xy)/(xy-y^2)=x(x-y)/(y(x-y))=x/y Vis altid mellemregninger herinde, således er det lettere at se om du har regnet korrekt.


Skriv et svar til: Forkortelse af brøk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.