Matematik

Parabel toppunkt - Bliver sinddsyg!

18. januar 2009 af anna2100 (Slettet)

Hejsa!

Jeg sidder med en opgave der lyder: Bestem kordinatsættet til toppunktet for den parabel, der er graf for funktionen f(x) = -7x^2 + 28x + 25

Jeg beregner først diskriminanten: d=b^2-4ac  --> d=784-4*-7*25 --> d=1484

Så bruger jeg Toppunktsformlen: Tp=(-b / 2a) , (-d / 4a)

Og får (98,2597)  min grafregner siger, at det burde være i (2,53) men hvad fanden gør jeg forkert?

Mange tak på forhånd!


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. januar 2009 af ibibib (Slettet)

Svært at svare på. Du har ikke skrevet mellemregninger til de sidste udregninger.

d=1484 og (2,53) er korrekte.


Brugbart svar (1)

Svar #2
18. januar 2009 af legerduskjul? (Slettet)

du har glemt nogle parenteser når du regner, så du er kommer til at gange de to a'er i tælleren i stedet for i nævneren, altså:

(-b/2)*a i stedet for -b/(2a)

jeg får det i hvert fald til at passe sådan :)


Svar #3
18. januar 2009 af anna2100 (Slettet)

Går ud fra, at du mener udregningerne til toppunktsformlen.

Tp=(-28 / 2*-7)  og (-1484 / 4*-7) Er det ikke rigtig skrevet ?


Svar #4
18. januar 2009 af anna2100 (Slettet)

Ej hvor åndssvagt, nu får jeg sjovt nok det rigtige resultat :p - I skal have mange tak for hjælpen!

Jeg havde åbenbart bare sat parenteserne forkert.


Skriv et svar til: Parabel toppunkt - Bliver sinddsyg!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.