Matematik

ligninger o:

20. januar 2009 af ca0407 (Slettet)

håber der er nogle der kan hjælpe mig -har aflevering for.

a) x2 -6x +7 = 0.

b) -3x2 - 2x+ 16 = 0

+ en ligning jeg har vedhæftet i word.

på forhånd tak.  

Vedhæftet fil: ligning.doc

Brugbart svar (1)

Svar #1
20. januar 2009 af Isomorphician

Kender du ikke den almindelige formel for løsning af andengradsligninger?


Brugbart svar (1)

Svar #2
20. januar 2009 af djharsk (Slettet)

Jeg går ud fra, at du mener x2-6x6+7 = 0, osv. (Brug evt. ^2 næste gang)

Det er andengradsligninger, så du skal finde diskriminanten (d = b^2-4*a*c) og hvis den er større eller lig nul, løse via formlen:

x1 = [ -b + √d ] / 2a og x2 = [-b - √d ] / 2a

Det samme skal du i den vedhæftede fil.


Svar #3
20. januar 2009 af ca0407 (Slettet)

det har jeg gjort -men når jeg finder d, bliver det til 269, og er det ikke helt forkert? 


Svar #4
20. januar 2009 af ca0407 (Slettet)

 undskyld, 169 mener jeg. 


Brugbart svar (1)

Svar #5
20. januar 2009 af Isomorphician

a) d = (-6)2 - 4*1*7 = 8

b) d = (-2)2 - 4*(-3)*16 = 196

c) d = (-5/6)2 - 4*(1/3)*(1/2) = 1/36


Svar #6
20. januar 2009 af ca0407 (Slettet)

er det den eneste udregning man skal bruge? 


Brugbart svar (1)

Svar #7
20. januar 2009 af djharsk (Slettet)

Det som #5 finder, er diskriminanten.

Du skal stadig bruge det jeg skrev i #2


Svar #8
20. januar 2009 af ca0407 (Slettet)

 det forstår jeg godt. men det jeg ikke forstår er de der [ ] er det noget der skal bruges? 


Brugbart svar (1)

Svar #9
20. januar 2009 af djharsk (Slettet)

Det er blot en anden form for parantes, for ikke at blive det hele sammen.


Brugbart svar (1)

Svar #10
20. januar 2009 af djharsk (Slettet)

... Og der skulle selvfølgelig stå blande. (wru edit knap)


Svar #11
20. januar 2009 af ca0407 (Slettet)

 okay, mange tak for hjælpen. 
lige én ting mere, det der til sidst 2a, hvad menes der med det? 
 


Brugbart svar (1)

Svar #12
20. januar 2009 af dnadan (Slettet)


Skriv et svar til: ligninger o:

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.