Matematik

Differantial regning

20. januar 2009 af Achrish (Slettet)

1)

a) For x ? ]0,½π[ skærer graferne for funktionerne
f(x) = cos(x) og g(x) = tan(x)
hinanden i punktet P. Bestem koordinaterne til P.
b) bestem en vinkel mellem tangenterne til graferne i P.
Illustrer situationen med en skitse.
 

2)

a) f(x) = 2x-3        g(x) = 2 √x+4
Vi skal bestem (fog)(x), herunder også definitionsmængden

b) Så skal vi angive f’(x), g’(x) og (fog)’(x)

3)

a) Om funktionerne f og g er oplyst, at
f(3) = 9, f’(3) = 6 , g(2) = 3 og g’(2) = 2
angiv den af differentialkvotienterne
(fog)’(2) og (gof)’2
det burde være muligt på grundlag af oplysningerne.

På forhånd tak for hjælpen...


 


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. januar 2009 af richterklanen (Slettet)

Se vedhæftet fil.

Vedhæftet fil:Dif..doc

Brugbart svar (1)

Svar #2
21. januar 2009 af mathon

1)
se

Vedhæftet fil:ligningsløsning_6.doc

Brugbart svar (1)

Svar #3
21. januar 2009 af mathon

2)

afhængigt af om

1)  g(x) = (2√(x)) + 4

2)  g(x) = 2√(x+4)


Skriv et svar til: Differantial regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.