Matematik

diffenrential til toppunktet

20. januar 2009 af 2000F-Mc (Slettet)

A(x)=400x-2phi*x^2, hvor 0<x<200/phi

Jeg skal beregne toppunktet ved at differencere det ved at sætte 0

hvordan gør jeg det....


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. januar 2009 af ibibib (Slettet)

A '(x) = 400-4pi·x


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. januar 2009 af Blaavand (Slettet)

Du skal differentiere din funktion A, som der er gjort i #1, og så skal du sætte A'(x) = 0, og løse ligningen.

Løsningen er enten et minimum eller et maksimum, når du har en andengradsligning. Om du har det ene eller det andet, kan du se ved at se på fortegnet af x^2, hvis det er negativt peger grenene af parablen nedad, og du får et maksimumspunkt. Hvis grenene peger opad, så vil dit punkt være et minimumspunkt.


Skriv et svar til: diffenrential til toppunktet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.