Matematik

Ligning - Liniær funktion

21. januar 2009 af ShaneM (Slettet)

Hey StudiePortalen.dk

Sidder og er gået i stå med en opgave, hvor jeg skal finde b i en liniær funktion.

Jeg skal bruge formlen y=ax+b
Jeg kender disse punkter (2,5) og (5,-1)
Jeg har regnet mig frem til, at a skal være -2 ved hjælp af denne formel
a=y2-y1/x2-x1

Når jeg så prøver at sætte tallene ind fra fx det første punkt, får vi ligningen
5=-2*2+b
Skal beregne b, og jeg ved at b skal være ligmed 9, efter at havet tegnet graffen på et koordinat system.
Ved ikke hvordan jeg kan rykke -2*2 over på den anden side af lighedstegnet. =(

Mvh. Shane  Madsen 


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. januar 2009 af mathon

y = -2x + b

b = 2x+y   hvori du indsætter koordinaterne for (2,5)

b = 2*2+5 = 4 + 5 = 9


Brugbart svar (1)

Svar #2
21. januar 2009 af mathon

TI89-beregningskontrol:

expand(solve(det([x,y,1;2,5,1;5,-1,1])=0,y))


Svar #3
21. januar 2009 af ShaneM (Slettet)

Jeg fandt frem til denne formel, som også skulle være ganske rigtig

b=y-ax
b=5-(-2)*2
b=9

Hvordan får du -2 til at blive 2 i dit eksempel:
y=-2x+b => b=2x+y

ellers mange tak for hjælpen :)


Brugbart svar (1)

Svar #4
21. januar 2009 af mathon

y = -2x + b          adder 2x på begge sider

2x + y = -2x + 2x + b

2x + y = b


Svar #5
21. januar 2009 af ShaneM (Slettet)

tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Ligning - Liniær funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.