Matematik

Opgave om bestemt integral

21. januar 2009 af reol32 (Slettet)

Hejsa

Jeg har en opgave der lyder: 

Tabellen viser nogle funktionsværdier for funktionerne f, g og h.

x      f(x)      g(x)      h(x)

0      4         2           0

1      9         8           6

2      20      14         20

3      37      20         48

4      60      26         96

5      82      32         170

Det oplyses, at g(x) = f ' (x) og f(x) = h ' (x)

Bestem tallet integral( f(x) dx) fra 1 til 3

På forhånd tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. januar 2009 af mathon

h'(x) = f(x)
hvorfor h(x) er en stamfunktion til f(x)

hvoraf

13∫f(x)dx = [(h(x)]13  = h(3) - h(1) = 48 - 6 = 42


Svar #2
21. januar 2009 af reol32 (Slettet)

 Mange tak :-)


Skriv et svar til: Opgave om bestemt integral

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.