Kemi

HJÆLP til kemi

21. januar 2009 af 9200 (Slettet)

Jeg har lavet et eddikeforsøg hvor jeg har fået:

22,24 mL NaOH ved titrering

0,0883, som er Koncentration af NaOH (M)

Vi har også brugt 0,401 g kaliumhydrigenphtalat C8H4O4HK, som har en molær masse på M = 204,2236 g/mol.

Jeg har beregnet stofmængden af kaliumhydrogenphtalat: n= m/M -->  0,401g/204,2236g/mol = 0,001963534 mol   
 

3. Hvor stor en stofmængden af hydroxidioner findes i opløsningen? 

OH-(aq) + C8H4O4H-(aq) -->  C8H4O42-(aq) + H2O(l)

altså  0,001963534 mol

Hvordan regner jeg så den molære koncentration af natriumhydroxid i opløsningen ud?

Har virkelig brug for HJÆLP!!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. januar 2009 af Ramses I (Slettet)

Hm....... du skriver at koncentrationen af NaOH er 0,0883 M eller mol/l

Men hvis i har fundet koncentratinen af NaOH, hvorfor finder i den så igen. Det er måske en ny opgave?

Nommen' hvis du har 0,001963543 mol stof og fylder op til 1000 ml mærket jamen så har du da 0,001963543 mol/l.

n = C*V

22,24 ml / 1000 ml/l * 0,0883 M = 1,978 * 10^-3 mol


Svar #2
21. januar 2009 af 9200 (Slettet)

De 0,0883 er fra da vi indstillede NaOH.

Nu skal vi i det nye forsøg med eddike finde den molære koncentrationen af NaOH i den nye opløsning..

Jeg forstår ikke hvad det er du laver.


Skriv et svar til: HJÆLP til kemi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.