Matematik

Funktion - løs grafisk

21. januar 2009 af CJN (Slettet)

Figuren viser grafen for en funktion f.

1) Løs grafisk ligningen f1(x)=0. Begrund svaret.

Funktionen er et andengrads polynomium ax2+bx+c

TP = (1,-2)

c= skæring m. y-aksen = -1,5

Støttepunkter

(-1,-1),(0,-1,5),(1,-2)(2,-1,5),(3,3)

Hvad gør jeg?

Kan man regne diskriminanten ud, når man har toppunktet?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. januar 2009 af peter lind

Du kan sætte et par x og y værdier ind i ligningen. Derved får du 2 ligninger med 2 ubekendte, som du så kan løse. Det er formodentlig også det du gjorde, da du fandt c ved at sætte x=0.


Svar #2
21. januar 2009 af CJN (Slettet)

En ubekendt kan jeg klare, synes det med to ubekendte virker svært..


Skriv et svar til: Funktion - løs grafisk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.