Matematik

jeg skal finde a og b

23. januar 2009 af isabellap (Slettet)

En funktion f er givet ved f(x) = bx + ax2 Det oplyses at f(2) = 4 og f(4) = 64

Bestem a og b?
hvad er svaret på dette?


Brugbart svar (2)

Svar #1
23. januar 2009 af Dynin (Slettet)


Svar #2
23. januar 2009 af isabellap (Slettet)

det hjalp ikke rigtig, har prøvet med alverdens ting. også at løse det ligesom en andengradsligning.

men jeg kan overhovedet ikke.


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. januar 2009 af Chiiiqua (Slettet)

Jeg går ud fra at du mener x i anden, når der står ax2

f(2) betyder bare at du skal indsætte 2 på x's plads og det samme gælder med f(4), derfor stiller du dem således op

f(2) = b*2 + a*2*2 = 4

f(4) = b*4 + a*4*2 = 64

dvs. f(2) = 2b + 4a 04       &      f(4) = 4b + 16a = 64 

herfra beregner du dem som to ligninger med to ubekendte.

hvis u også ska have hjælp med det siger du bare til.


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. januar 2009 af Chiiiqua (Slettet)

* nullet skal self. være et  "lig med tegn" =


Brugbart svar (2)

Svar #5
23. januar 2009 af Dynin (Slettet)

Oplysningerne giver

(i) 4=b*2+a*4 og

(ii) 64=b*4+a*16

Gang (i) med 2 så har du

(iii) 8=4b+8a

denne trækkes fra (ii)

(iv) 56=8a ................. hvoraf a=56/8=7

indsat i (i) 4=2b+4*7 giver 2b=-24 så b=-12


Svar #6
23. januar 2009 af isabellap (Slettet)

hej tusind tak. jeg har også prøvet at regne med to ubekendte. men det ender ud med, at jeg får to positive tal, hvilket jo vel ikke er rigtigt? sådan som jeg regner den ud, får jeg alt for høje til i forhold til, at de skal give 4 og 64.


Brugbart svar (1)

Svar #7
23. januar 2009 af Chiiiqua (Slettet)

jeg er ikke helt sikker på jeg forstår hvad du mener ... men jeg har i hvart fald lige prøvet at regne den som to ligninger med to ubekendte og der har jeg fået  a = 7  &  b = -12

jeg kan ikke se at der skulle være noget galt i det?!!   (=


Skriv et svar til: jeg skal finde a og b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.