Matematik

ligning

25. januar 2009 af jesperlundhede (Slettet)

kan nogen fortælle mig hvordan denne ligning løses?

2y^6 - xy^3 -3x^2


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. januar 2009 af Duffy

Det er umuligt !

Det er ikke en ligning


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. januar 2009 af richterklanen (Slettet)

 Jeg går ud fra, at der skal stå 2y6 - xy3 - 3x2 = 0. Sæt y3 = z, så ser ligningen sådan ud: 2z2 - xz -3x2 = 0


Svar #3
25. januar 2009 af jesperlundhede (Slettet)

hvad gør jeg så herefter jeg har jo stadig 2 ubekendte


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. januar 2009 af richterklanen (Slettet)

Du løser som en almindelig 2.-gradsligning, og får så z udtrykt ved x (det bliver pænt). Herefter ydtrykker du y ved z.


Svar #5
25. januar 2009 af jesperlundhede (Slettet)

hmm jeg kan jo hverken finde nulpunkter eller diskriminant ud af den ligning, skal jeg isolere noget først eller?


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. januar 2009 af richterklanen (Slettet)

Hvis det stadivæk kniber, så se vedh. fil.

Vedhæftet fil:ligning.doc

Brugbart svar (0)

Svar #7
25. januar 2009 af richterklanen (Slettet)

Der havde indsneget sig en fejl i filen. Skulle nu være rettet.

Vedhæftet fil:ligning.doc

Svar #8
25. januar 2009 af jesperlundhede (Slettet)

argh, nu er jeg med. tusind tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #9
25. januar 2009 af richterklanen (Slettet)

Selv tak


Skriv et svar til: ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.