Matematik

Ligning for tangent

25. januar 2009 af madschristensen (Slettet)

funktionen f er givet ved f(x)= x2-6x+5

Jeg skal ud fra overstående bestemme ligningen for tangenten til grafen f i røringspunktet (3, -4)

nogen som kan hjælpe..

så vidt jeg har regnet ud giver faktoriseringen

f'(x) = 2x-6

hvad gør jeg her fra?


Brugbart svar (2)

Svar #1
25. januar 2009 af Sherwood (Slettet)

så giver differentieringen!

f'(x)=2x-6

Husk at a=f'(3) i punktet (3;4) og at du kender tangentligningen y=ax+b, så har du kun en ubekendt variabel nemlig b.


Svar #2
25. januar 2009 af madschristensen (Slettet)

ja diff. sorry ..

dvs. f'(3) = 2*3-6 = 0

hvordan regner jeg b ud?


Svar #3
25. januar 2009 af madschristensen (Slettet)

f(3) = 32-6*3+5 = 9-18+5 = 4

f'(3) = 2*3-6= 0

4 * (x-3) + 0 = 4x-12 

??!



Brugbart svar (2)

Svar #4
25. januar 2009 af Sherwood (Slettet)

f(x)= x2-6x+5 og (3;-4)

f'(x)=2x-6

f'(3)=2*3-6=0

y=ax+b

-4=0*3+b <=> -4=b

da må tangentligningen være:

y=-4


Svar #5
25. januar 2009 af madschristensen (Slettet)

jep. det var os det jeg fik det til i sidste ende :)


Skriv et svar til: Ligning for tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.