Fysik

fart

25. januar 2009 af sdelight (Slettet)

Nogen der kan hjælpe mig med denne opgave, er på bar bund.

Opgaven lyder:

En trampolinspringer springer lodret fra en trampolin. Ved at sætte af i en højde af 1.20 m over jorden, når hun op i en højde af 4,80 m før hun begynder at falde nedad iden.

Hvilken fart har hun i det øjeblik, hvor hun forlader trampolinen, hvis man kan se bort fra luftmodstand?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. januar 2009 af Daniel TA (Slettet)

Benyt at den mekaniske energi er bevaret, derfor bliver al kinetisk energi omsat til potentiel energi der skyldes en ændring i højden


Svar #2
25. januar 2009 af sdelight (Slettet)

Jeg kan bare ikke rigtigt finde nogen formel på det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. januar 2009 af Daniel TA (Slettet)

mgh=½mv2


Svar #4
25. januar 2009 af sdelight (Slettet)

er dette rigtigt:

E(mek) = 1/2*m*v^2 = m*g*h

               v = kvadratroden 2*g*h = Kvadr 2*(9,82N/kg)* (4,80m) = 9,70938 m/s


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. januar 2009 af mathon

Ja



 


Svar #6
26. januar 2009 af sdelight (Slettet)

Fedt:-) så det er bare svaret på opgaven?


Skriv et svar til: fart

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.