Matematik

Mmm ?

26. januar 2009 af 1eg (Slettet)

Matematik opgaver jeg ikke kan finde ud af. Har brug for lidt hjælp! :) / forklaring ..

1) en sum penge på 480 kr. skal deles ligeligt mellem et vist antal personer. hvis der have været 4 personer mere, var hver persons andel blevet 20 kr. mindre. hvor mange personer deltog i fordelingen?

hvor meget vil hver person få, hvis der var 4 personer mere?

2) en gruppe personer lejer en udflugtsbus for 2400 kr. og udgiften deles ligeligt mellem deltagerne. I sidste øjeblik melder 5 deltagere fra, så resten må betale 40 kr. mere end først beregnet. hvor mange deltagere havde udflugten oprindeligt?

3) en græsplæne har form som et rektangel med målene 10 m x 5m. Plænen er indrammet af et fliseareal, der overalt har samme bredde. nu viser det sig, at arealet af fliseområdet netop er det dobbelte af plænens areal. hvor bredt er fliseområdet?

hvordan kan man tegne situationen eller lave en ligning til den som kan løseS?

4) En møbelsnedker skal lave et rektangulært bord, hvis diagonler skal være 1 m lange. bordet skal desuden være dobbelt så langt som, bredt. find bordets længde og brede i hele mm ?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. januar 2009 af Dynin (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. januar 2009 af mathon

1)
I: p*x = 480 ⇔ x = 480/p
II: (p+4)(x-20) = 480 og x,p € Z+

px - 20p + 4x - 80 = 480 = px   ifølge I:         reduceret

hvoraf
-20p+4x-80 = 0                                          divideres med 4

-5p + x - 20 = 0                                          heri indsættes x = 480/p

-5p + (480/p) - 20 = 0                                  ganges med p

-5p2 + 480 - 20p = 0                                   divideres med 5

-p2 + 96 - 4p = 0                                        reduceres og normeres til

p2 + 4p - 96 = 0      som du selv løser
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. januar 2009 af mathon

2)
I: p*x = 2400 ⇔ x = 2400/p
II: (p-5)(x+40) = 2400 og x,p € Z+

px + 40p - 5x - 200 = 2400 = px  ifølge I:                   reduceret

40p - 5x - 200 = 0                                                    divideres med 5

8p - x - 40 = 0                                                         heri indsættes x = 2400/p                                  
8p - (2400/p) - 40 = 0                                               ganges med p

8p2 - 2400 - 40p = 0                                                 divideres med 8

p2 - 300 - 5p = 0                                                      ordnes til            

p2 - 5p - 300 = 0  og   p>0      som du selv løser                                                                                  


Svar #4
28. januar 2009 af 1eg (Slettet)

p € Z? hvad er det ?

og p (er det procent du snakker om)  ?


Skriv et svar til: Mmm ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.