Kemi

Reaktionsskema for titreringsreaktion

26. januar 2009 af nej12 (Slettet)

Formlen for mælkesyrer er CH3CH(OH)COOH. En prøve med 18,5 mL opløsning af mælkesyrer titreres med 17,25 mL 0,155M Natriumhydroxid...

- a) Skriv reaktionsskemaet for titreringsreaktionen

ser reaktionen ikke sådan her ud: CH3CH(OH)COOH + NaOH  -----> CH3CH(OH)COO + NaOH2

-  b) Hvor stor er stofmængdekoncentrationen af mælkesyrer i prøven 

Er der nogle som kan hjælpe???


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. januar 2009 af mathon

                                  CH3CH(OH)COOH     +     NaOH   →   CH3CH(OH)COONa  +  H2O
ækvivalentmængder            1 mol                     1 mol
                                          ditto               (0,01725*0,1555) mol
                                          ditto                0,002682 mol


                                                                 
 c(mælkesyre) = (0,002682 mol)/(0,0185 L) = 0,144993 M ≈ 145 mM


Svar #2
26. januar 2009 af nej12 (Slettet)

Man kan da ikke tage Volumen og gange med Molar volumen, Skal de ikke dividers

så     n = V : Vm ????


Svar #3
26. januar 2009 af nej12 (Slettet)

 Nårhh nej undskyld, kan godt se det nu :D


Skriv et svar til: Reaktionsskema for titreringsreaktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.