Matematik

HJÆLP! Eksponentiel notation? (jeg er sproglig)

26. januar 2009 af bumbummelum (Slettet)

Hej everybody!

Jeg håber der er nogen der kan hjælpe mig - inden for kort tid.

Jeg sidder her og kæmper med en matematik aflevering til på onsdag (28/1), og jeg skal lave nogle opgaver. Den ene er om eksponentiel notation - jeg ved udemærket hvad det er, og hvad det går ud på, men hvordan man liiiiiige skal regne dette stykke ud, er jeg bare helt lost i! Nu til regne stykket:

"Benyt eksponentiel notation til at udregne følgende taludtryk:

5 * 10^(-6) * 8 * 10^(-7) "

- i really don't get it! Please help me!

- På forhånd tak, Line.


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. januar 2009 af ibibib (Slettet)

5·10-6·8·10-7 = 5·8·10-6-7 = 40·10-13 = 4·10-12


Svar #2
26. januar 2009 af bumbummelum (Slettet)

Men hvorfor bliver det 4 * 10-12?

fjerner man nul, og ligger 1 til det andet eller? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. januar 2009 af ibibib (Slettet)

Det kan man godt sige

40·10-13 = 4·101·10-13 = 4·101-13 = 4·10-12


Svar #4
26. januar 2009 af bumbummelum (Slettet)

okay, tak :)


Svar #5
26. januar 2009 af bumbummelum (Slettet)

nu har jeg liiiiige endnu et problem, med en helt anden opgave:

"Skriv følgende tal på formlen a*10n,1≤a<10:

3,44*107*7,26*109 "


Skriv et svar til: HJÆLP! Eksponentiel notation? (jeg er sproglig)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.