Matematik

Argh ;/ Opstil ligning!

26. januar 2009 af baahh (Slettet)

"Et Bassin skal fyldes med vand. Vanddybten er 15cm, og vandet stiger med 2 cm på 5 minuter. opstil en ligning, og løs den for at finde ud af hvor lang tid der går inden vanddybten er 80cm. "
 

Fatter ik noget :D hjælp??


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. januar 2009 af juventuz (Slettet)

vanddybden f i cm som funktion af tiden i minutter kan skrives som

f(t)=0.4t+15


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. januar 2009 af juventuz (Slettet)

løs derfor ligningen f(t)=80

du får da t=162.5 minutter


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. januar 2009 af j0k (Slettet)

hvis vanddybden er 15 cm, hvor meget skal vandet så stige før det er 80 cm? hvor lang tid tager det for vandet at stige således? spøøøøøørg dig selv!


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Den er 15 cm dyb fra starten, og de 2 cm på 5 minutter svarer til 0,4 cm pr. minut, så udtrykker bliver derfor H(x) = 15 cm. + o,4cm/min * x. Du skal så løse ligningen 80 cm = 15 cm + 0,4 cm/min *x, eller uden enheder  80=15+0,4*x, og det giver 162,5 min, som du så kan lave om til timer, minutter og sekunder.


Skriv et svar til: Argh ;/ Opstil ligning!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.